Foto: TT

Postnord kan ha tappat bort miljontals brev

Uppdaterad
Publicerad

Miljontals brev kan ha försvunnit under 2016. Det enligt Postnords interna dokument om brevhantering som SvD Näringsliv har tagit del av.

I dokumenten framgår det att 0,3 procent av de testbrev med så kallade transpondrar som skickades i bolagets kvalitetsundersökningar under förra året betecknas som ”försvunna”. En siffra som motsvarar runt 5,5 miljoner av alla de brev som Postnord hanterade 2016. Testbrevens transpondrar kan i vissa fall ha gått sönder, något som kan förklara en del – men troligtvis inte hela – bortfallet, enligt Post- och telestyrelsen (PTS).

LÄS MER: Postnords vd hade fel om försvunna brev

– 5,5 miljoner är ju ett tak men förutsatt att den här undersökningen är representativ för Postnords hela brevhantering så kan det röra sig om någon eller några miljoner brev, säger Joakim Levin, som är sakkunnig i ekonomisk analys på PTS, till tidningen.

Postnord vill enligt SvD Näringsliv vare sig bekräfta eller dementera PTS bedömning av hur många brev som försvunnit.

LÄS MER: Bengt fick inte sin post på två månader

LÄS MER: Här kastar Postnord paket – igen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.