Efter Martin Strids uttalande om muslimer på SD:s landsdagar vill partisekreterare Richard Jomshof att han ska uteslutas ur Sverigedemokraterna. Foto: SVT

Richard Jomshof: ”Jag anser att han ska lämna partiet”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof ser allvarligt på Martin Strids uttalande.

– För mig är det rasism och så uttalar man sig inte, säger han.

Jomshof säger att Sverigedemokraterna kommer snabbutreda Martin Strid efter dennes uttalande om muslimer.

– Det är inte okej att uttala sig på det sättet naturligtvis. Det strider mot våra grundläggande värderingar, säger Jomshof och fortsätter:

Martin Strids kritiserade uttalande

– Det är klart att man måste kunna diskutera ideologier, religioner och åsiktsriktningar – och kunna göra det väldigt tufft – men att gå in och prata människovärde kopplat till det är något helt annat. För mig är det rasism och så uttalar man sig inte.

Jomshof anser nu att Strid bör lämna Sverigedemokraterna.

– Jag anser att han ska lämna partiet och gör han inte det självmant så förutsätter jag att medlemsutskottet landar i ett beslut som innebär att han ska uteslutas, säger Richard Jomshof. 

I den här artikeln refereras till ett uttalande som ifrågasätter alla människors lika värde. SVT hävdar alla människors lika värde och tar därmed avstånd från det uttalandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Martin Strids kritiserade uttalande

Mer i ämnet