Till Aftonbladet säger Sultan Kayhan (S) att det var en kompis till henne som lånat hennes konto för att skriva inlägget.

S-ledamots Flashbackkonto skrev kritiserat inlägg – menade att vän lånade inlogg

Uppdaterad
Publicerad

På Flashback ställde ett användarkonto en fråga om hur en kvinna som hade varit otrogen skulle kunna nekas uppehållstillstånd i Sverige. Enligt Aftonbladet kan kontot kopplas till den socialdemokratiska riksdagsledamoten Sultan Kayhan. Men hon uppger själv att personen som har skrivit inlägget är en vän till henne och inte hon själv.

I inlägget, som är från 2012, ber personen som är inloggad om hjälp för att veta hur man skulle kunna gå till väga för att neka någon uppehållstillstånd. Frågan gällde konkret en kvinna som skulle ha varit otrogen.

”… Vi tänkte att enda sättet att få hem henne på ett lagligt sätt är om hon NEKAS uppehållstillstånd. Hon måste ansöka om detta en gång per år och får hjälp av lärosätet så det blir aldrig några problem”, står det i inlägget.

Till Aftonbladet säger Sultan Kayhan att det var en kompis till henne som lånat hennes konto för att skriva inlägget. Det är samma förklaring som Annelie Karlsson, vice gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen, fått från ledamoten.  

– Jag har pratat med Kayhan. Hon har lämnat samma uppgifter till oss som till Aftonbladet; att hon har låtit en vän använda sig av hennes inloggningsuppgifter. Hennes agerande är oansvarigt och frågeställningen är i sig djupt olämplig. Kayhan ångrar sig och jag utgår ifrån att hon inte kommer att göra något liknande igen, skriver hon i en skriftlig kommentar till SVT Nyheter.

SVT Nyheter söker Sultan Kayhan för en kommentar

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer