SSU:s orförande Ellinor Eriksson Foto: SVT

SSU kräver att S går till nyval ensamt

Uppdaterad
Publicerad
Även det Socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU, ställer sig nu bakom kravet från flera tunga S-politiker om att Socialdemokraterna bör gå till val utan Miljöpartiet.

Flera tunga röster inom arbetarrörelsen har i veckan krävt att Socialdemokraterna ska gå till val utan tydliga band till Miljöpartiet, däribland LO:s ordförande Karl-Petter Thorvaldsson.

Tidigare S-ledaren Mona Sahlin inner det märkligt att S och MP ska gå till val som enskilda partier men samtidigt som en regering.

– Jag förstår inte riktigt, uppriktigt sagt. Som väljare skulle jag bli irriterad om alla går till val på samma sätt och i samma konstellationer som i valet i september, sade hon i en intervju i Expressen.

Nyanserna i budskapet från statsminister Stefan Löfven har ändrats lite under de senaste dagarna, men så sent som i går sade Löfven att partierna går till val var för sig, men han gav samtidigt beskedet att det inte finns något skäl att bryta regeringssamarbetet med MP.

Nu väljer även ungdomsförundet SSU att betona vikten av att gå till val utan band till Miljöpartiet.

– Vi sitter i regering med Miljöpartiet och det är ett samarbete som är bra. Däremot när vi nu går till val är det viktigt att vi gör det som ett självständigt parti. Jag tror att det är klokt att man inte kan rösta på en regering eller för den delen Alliansen i ett val, utan att det är just enskilda partiers politik som man tar ställning till, säger SSU:s orförande Ellinor Eriksson till SVT Nyheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Decemberöverenskommelsen

Mer i ämnet