SVT:s miljögranskning gav stora reaktioner, både om mat och vindkraft. Foto: TT

Stort genomslag för miljögranskningen med #DinRöst

Publicerad

Efter fyra intensiva veckor lider nu #DinRösts stora miljögranskning mot sitt slut.

En granskning som började i kollektivtrafiken och det faktum att biljettpriserna och tidtabellerna rimmar illa med svenska folkets önskan om att ta sig miljövänligt till jobbet

Våra engagerade tittare och användare bidrog med bland annat frågor till ansvariga politiker och delade med sig av sina vardagsbilder på väg till jobbet.

Tack vare våra användares vilja att dela med sig av sina erfarenheter genom #DinRöst kunde vi också föra upp funktionshindrades sämre förutsättningar i kollektivtrafiken på en politisk nivå.

Fokus miljö – #dinröst

Och kring vindkraften har det stormat – frågan skapar både en spricka i Alliansen och är en vattendelare bland #DinRösts användare på Facebook där diskussionen fortfarande är levande.

Vi har fått in hundratals kommentarer, inlägg och mejl i samband med våra nyhetsinslag om ekomat.

Petronella Waldes personliga inlägg om hur hon som fattig student inte har råd att köpa ekologiskt delades av rekordmånga och vi har låtit experterna chatta med våra användare på Facebook om miljögifter i vår närmiljö och våra vatten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fokus miljö – #dinröst

Mer i ämnet