Rikspolischef Anders Thornberg har varit fåordig kring utredningsprocessen gällande tidigare polischef Mats Löfving, tills nu. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Thornberg till TV4: ”Vi gjorde det som var rimligt”

Uppdaterad
Publicerad

Rikspolischefen Anders Thornberg bedömer att Polismyndigheten agerat på det sätt man kunnat gällande utredningen kring den avlidne kollegan Mats Löfving. Det säger han i en intervju med TV4 under ett verksamhetsbesök i Örnsköldsvik på tisdagen.

Polisledningen har varit återhållsamma vad gäller att uttala sig om hanteringen av den tidigare regionpolischefen Mats Lörfving, som hittades död i sitt hem i februari. I en intervju med TV4 Nyheterna väljer dock Anders Thornberg nu att uttala sig om händelserna.

– Egentligen är det en relation mellan två personer som har fått väldigt väldigt stora konsekvenser och ett fruktansvärt slut, säger rikspolischefen till TV4 Nyheterna.

På frågan varför han inte kan kommentera sitt eget agerande svarar Thornberg:

– Min bedömning är att vi har gjort det som var rimligt och vi hade inte kunnat agera på något annat sätt.

Utredning tillsatt

Han tillägger att en utredning görs om arbetsmiljöfrågorna som ska redovisas till Arbetsmiljöverket i slutet av maj.

– Den kommer att redovisa vad vi tycker inom Polismyndigheten, säger han.

Med hänsyn till utredningen och Mats Löfvings anhöriga, väljer Anders Thorberg att inte ge några ytterligare kommentarer.

SVT har sökt Anders Thornberg för en egen intervju men han avböjer i nuläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritiken mot polisledningen

Mer i ämnet