Tiina Jauhiainen: ”Till och med när hon fångades försvarade hon mig” Foto: SVT / AP / TT

Tiina Jauhiainen berättar om det sista hon såg av prinsessan Latifa

Uppdaterad
Publicerad

Tiina Jauhiainen var med under prinsessan Latifas dramatiska flyktförsök, som slutade med att båten de befann sig ombord på stormades av beväpnade män. I SVT:s Skavlan berättar hon om det sista hon såg av prinsessan:

– Du vet när man ser sitt liv passera framför ögonen? Det var det värsta.

I februari 2018 försökte prinsessan Latifa fly från Dubai. Till sin hjälp hade hon nära vännen och personliga tränaren Tiina Jauhiainen.

De båda vännerna körde med bil till Oman. Därifrån tog de sig ut till fransmannen Hervé Jauberts båt. Men efter åtta dagar till havs stormades båten av beväpnade män ur den indiska säkerhetsstyrkan, enligt Tiina Jauhiainen.

Försvunna prinsessan Latifa

”Tyst annars skjuter vi”

I Skavlan berättar hon om det sista hon såg av sin vän.

– De drog mig till fören på båten. Där såg jag Latifa liggande på marken, skrikandes och sparkandes. Hon skrek att hon sökte politisk asyl, men soldaterna sa att de skulle skjuta henne om hon inte var tyst, säger Tiina Jauhiainen.

Men när de kastade Tiiina Jauhiainen på marken bredvid Latifa ändrade prinsessan fokus.

– Lämna min vän i fred, skrek hon. Även i en situation som denna var hon modig och försvarade mig, säger Tiina Jauhiainen.

Se Tiiina Jauhiainen berätta i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna prinsessan Latifa

Mer i ämnet