Transportstyrelsen överklagar tingsrättens beslut om att lämna ut Teslas registreringsskyltar. Foto: Erik Simander/TT

Transportstyrelsen överklagar beslut om Teslas registreringsskyltar

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings tingsrätt beslutade den 27 november att Transportstyrelsen tillfälligt måste lämna ut Teslas registreringsskyltar. Nu överklagar myndigheten till hovrätten.

Transportstyrelsen menar att ”säkerhetsaspekterna vid ett utlämnande inte har blivit tillräckligt belysta” av tingsrätten och att de inte gavs möjlighet att yttra sig innan beslutet togs.

”Beslutet är också oklart eftersom det inte säger någonting om hur tingsrätten egentligen har tänkt sig hur Tesla ska hämta sina skyltar”, säger Anna Berggrund, avdelningsdirektör vid Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Transportstyrelsen, som också skriver att de inte tar ställning i den pågående konflikten mellan Tesla och IF Metall, vill att hovrätten ställer in verkställigheten av tingsrättens beslut.

Tesla stämde staten och Postnord

I förra veckan stämde det amerikanska elbilsföretaget Tesla svenska staten och Postnord genom Transportstyrelsen.

Detta för att Tesla, på grund av de pågående fackliga strejkerna och blockerandet av deras post och paket, inte fått tillgång till registreringsskyltarna till sina nya bilar.

Ingen strejkar på Transportstyrelsen, men Tesla anser att myndigheten inte uppfyller sitt uppdrag att tillhandahålla registreringsskyltar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Teslas konflikt med IF Metall – sammanfattad på 60 sekunder. Foto: Benjamin Fanjoy

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.