Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur Sölvesborgskvinnan ska ha lurat kvinnorna att sälja sex i klippet. Foto: Sociala medier

Åklagaren: Så lockades kvinnorna till sexsalongen

Uppdaterad
Publicerad

Via annonser på Facebook fick kvinnorna jobb på vad de trodde var en seriös massagesalong i Skåne. Men när de väl var på plats fick Sölvesborgskvinnan de anställda att börja sälja sex genom psykiskt tvång, menar åklagaren.

Flera kvinnor har genom åren arbetat på massagesalongen i Skåne, som ägdes och drevs av den nu åtalade Sölvesborgskvinnan. Men när de tog jobbet visste de inte vad de gav sig in på.

– De allra flesta kvinnorna har berättat att de haft uppfattningen att det varit en legal verksamhet, men det har sedan ändrats när de kommit till salongen, säger Emelie Månsson, åklagare i ärendet.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

Står åtalad för grovt koppleri

Rekryteringarna skedde främst via annonser i en Facebook-grupp, där såväl de målsägande som Sölvesborgskvinnan varit medlemmar.

– Hon har annonserat att hon söker efter massöser, och de allra flesta har fått jobb via den här sidan.

Sölvesborgskvinnan står åtalad för grovt koppleri för att hon tillåtit och uppmanat sina anställda att sälja sexuella tjänster, och nio tidigare anställda kvinnor är uppsatta som målsägande.

Anställd gick till polisen

Av åtalet framgår att Sölvesborgskvinnan ska ha utsatt de anställda för psykiskt tvång, och att hon utnyttjat kvinnorna då de kommit till Sverige på turistvisum från andra länder.

– En av kvinnorna som arbetade på salongen anmälde till polisen att de tvingades sälja sex, det är därför det inleddes en förundersökning, säger åklagaren.

Hör Sölvesborgskvinnans försvarsadvokat Anna Nilsson kommentera åtalet om grovt koppleri i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

Mer i ämnet