Studentbåten i Karlskrona. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Kommunens krav: Flytta Studentbåten – eller betala

Uppdaterad
Publicerad

Turerna har varit många kring studentbåten i Karlskrona. Men nu har kommunen – återigen – valt att neka förlängt bygglov.

I november avslog miljö- och samhällsbyggnadsnämnden en första ansökan om förlängt bygglov för den uppmärksammade båten. Båtens ägare, Christian Karlsson, menade att nämnden gjort fel juridiskt när beslutet togs – och ansökte därför igen.

Men nu har arbetsutskottet tagit beslutet att neka även den andra bygglovsansökan – och beslutet väntas klubbas formellt under torsdagen.

Studentbåten i Karlskrona

– Vi kommer även att förelägga båtens ägare om ett vite på 350 000 kronor, om han inte avlägsnar båten i april månad. Ligger båten kvar då kommer vi sannolikt höja kraven ytterligare, säger Carl-Göran Svensson (M), andre vice ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

”Ingen möjlighet att flytta båten”

När SVT Nyheter Blekinge når Christian Carlsson har han ännu inte nåtts av beskedet.

– Det här är nytt för mig. Jag har ingen möjlighet att flytta på båten. Jag känner mig förvånad och sviken, säger han.

Kommer du att överklaga beslutet?

– Det kan jag inte svara på än, säger Christian Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studentbåten i Karlskrona

Mer i ämnet