Facket sågar ledningens förslag: ”Ett helt katastrofalt beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Förvaltningens besked om personalförflyttning välkomnas inte av fackförbundet Kommunal. Nu tänker de ta strid för att få kommunen att backa, och kräver att problemen på ledningsnivå åtgärdas.

– Jag har faktiskt inte ord för det här beslutet, säger Oskar Engström, sektionsföreträdare.

För att komma till rätta med arbetsmiljöproblemen på LSS-boendet Bastasjövägen vill nu förvaltningsledningen omplacera nästan hela personalstyrkan till andra arbetsplatser.

– Det är ett helt katastrofalt beslut och vi kommer aldrig gå med på några personalförflyttningar, säger Oskar Engström, sektionsföreträdare på Kommunal i Karlskrona.

LSS-vården i Blekinge

”Personalen ropar på hjälp”

Nu planerar de för att ta strid mot beslutet. En facklig process har inletts och parterna har träffats för förberedande samtal inför slutförhandlingarna. Under de samtalen har ingen av parterna visat några tecken på att ändra ståndpunkt.

– Det mest anmärkningsvärda här är ju att personalen ropar på hjälp i flera år och det som till syvende och sist blir åtgärden är att splittra personalgruppen. Jag har ärligt talat inte riktigt ord för det, säger Oskar Engström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LSS-vården i Blekinge

Mer i ämnet