Studentkommittén på Knut Hahnskolan i Ronneby har haft en annorlunda planering den här våren. Här berättar Isabelle Symbonis Selander hur studentveckan kommer att se ut i år. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Fick ändra aktiviteterna – svår planering för studentkommittén

Publicerad

Studentkommittén på Knut Hahnskolan i Ronneby har haft en annorlunda planering den här våren. Plötsligt kunde gruppen inte ha möten och ingen visste vilka aktiviteter som skulle gå att genomföra. Trots omständigheterna är eleverna nöjda.

I höstas hade studentkommittén på Knut Hahnskolan i Ronneby sammanträde varannan vecka, men nu har gruppen inte kunnat träffas på länge.

– Eftersom vi inte har vetat nånting så har det inte riktigt gått att bestämma nåt heller, säger Isabelle Symbonis Selander, som är med i kommittén.

Corona i Blekinge

Dialog med rektorn

Hon menar att de har gjort så gott de har kunnat trots omständigheterna. Gruppen har fört dialog med rektorn och försökt komma med idéer till lösningar och ge förslag till lärare och skolledningen.

– Det här är det största som händer just nu, för oss. Det blir inte på samma sätt att bara gå in på skolan och få ett tack och hej, nu är nu klara.

Enligt tradition anordnas ett lådbilsrally på Brunnsvallen där studenterna har byggt egna lådbilar och tävlar mot varandra. Det kunde inte genomföras i år, inte heller balen. Men studentkommittén har försökt att anordna en studentvecka som är så lik en normal, i en coronafri värld, som möjligt.

Sker efter skoltid

Det handlar om skattjakt, en klassdag samt brännboll och lekar i Brunnsparken.

– Nu har vi tagit allt detta efter skoltid i stället, så det är frivilligt om man vill komma. Och klasserna är väldigt tacksamma över att det har blivit så likt som det brukar vara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet