Det var i november som Camilla Haak upptäckte att en blomdekoration i form av ett hjärta hade stulits från hennes avlidna dotters grav – som senare hittades på en annan kvinnas babyshower. Foto: SVT

Förhör ska hållas efter uppmärksammade blomstölden

Publicerad

Polisens utredning efter den uppmärksammade blomstölden, där ett blomhjärta stals från en grav och hittades på en babyshower i Sölvesborg, går vidare. Nästa steg är att förhöra de utpekade blomtjuvarna.

Nyheten fick stor uppmärksamhet när den kom för två veckor sedan. En blomkrans i form av ett hjärta hade stulits från Camilla Haaks dotters grav, och återfanns senare på en babyshower i Sölvesborg. Stölden polisanmäldes, och utredningen går fortfarande vidare.

– Vi har namn på de vi misstänker kan ha tagit blommorna, och nästa steg är att förhöra dem, säger Bengt Jeppsson, förundersökningsledare på polisen.

Ärendet rubriceras som stöld, då värdet på kransen anses vara så högt.

– Jag anser dock inte att det faller under brott mot griftefriden.

Motanmälan utreds också

Kvinnan som höll i babyfesten namngavs i sociala medier av Camilla Haak, och fick efter det motta en stor mängd hot och hat enligt henne själv. Samtidigt menar hon att hon var oskyldig och att hon fått blommorna i gåva av några bekanta. Efter namnpubliceringen valde kvinnan att göra en motanmälan rörande förtal.

– Det är omrubricerat till ofredande, och vi har hållit ett målsägandeförhör i ärendet. Vi har ännu inte fattat beslut i ärendet, säger Bengt Jeppsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sölvesborg

Mer i ämnet