Hälsoarenan i Karlskrona – detta har hänt

Uppdaterad
Publicerad

Den unika hälsoanläggningen skulle locka hälsoturister till Karlskrona och bli Östersjöns hälsometropol. Nu riskerar den att stå tom och bli en ekonomisk belastning för kommunen.

Region Blekinge och Landstinget Blekinge klargjorde hösten 2015 att de inte var beredda att finansiera Blekinge Health Arena. Sen dess har kommunen gett bidrag på en miljon kronor om året för att verksamheten ska kunna stå på egna ben.

Nu ger Blekinge Idrottsförbund upp hälsoarenan på Rosenholm. Efter månader av förhandlingar är ingen beredd att betala för verksamheten.

Blekinge Health Arena

Skattebetalarna står för kostnaden

Kommunens hyresavtal sträcker sig över 2021 och lyckas kommunledningen inte hitta någon ny aktör blir det skattebetalarna som får betala för den tomma träningsanläggningen.

Totalt har närmare 30 miljoner skattekronor investerats i anläggningen.

Hälsoarenan används av ungefär 4 000 idrottsutövare, skolelever och vårdtagare i månaden. Dessa tvingas nu söka sig till andra träningslokaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Blekinge Health Arena

Mer i ämnet