Claes Wiridén, före detta chef på socialförvaltningen i Karlskrona kommun. Foto: SVT

Karlskronas socialchef lämnar sin tjänst

Uppdaterad
Publicerad

Socialchef Claes Wiridén lämnar sitt uppdrag, enligt ett pressmeddelande från Karlskrona kommun.

Claes Wiridén tillträdde som chef för socialförvaltningen 2016, dessförinnan var han chef för funktionsstödsförvaltningen.

– Socialförvaltningen har en mycket ansträngd situation ekonomiskt och vi har utarbetat förslag till åtgärder som rätar upp ekonomin, säger Claes Wiridén.

– Nu finns åtgärdsförslagen och då känner jag att det är bra för verksamheten att någon annan tar vid arbetet.

Under en övergångsperiod går Jesper Björnson in som tillförordnad förvaltningschef.

Underskott på 55 miljoner

Socialförvaltningen har kämpat med ett miljonunderskott som har växt under året. I september låg prognosen på minus 55 miljoner och den politiska ledningen har därefter krävt att förvaltningen upprättar en handlingsplan för att minska underskottet och att en extern utredning av verksamheten ska göras.

Kommundirektör Carl-Martin Lanér säger till SVT att han har förståelse för att Claes Wiridén väljer att avgå.

– När det har blivit ett sådant underskott när man är chef och man har gjort en åtgärdsplan, men vill att någon annan ska ta över, det kan jag ha förståelse för. Det är en styrka i sig, säger Carl-Martin Lanér kommundirektör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.