KD-topp bötfälls efter Bert Karlssons massanmälningar

Uppdaterad
Publicerad

Bert Karlsson anmäldes för bokföringsbrott efter att ha anmälts av en privatperson. Som hämnd valde han att anmäla 15 000 företag i landet för samma brott. Som följd av det har nu KD-toppen Christel Henningsson i Sölvesborg dömts för brottet.

Det var i samband med att Bert Karlsson fick böta på grund av att han lämnat in årsredovisningen för sent som han valde att hämnas, och då anmälde 15000 företag i Sverige för samma brott. Av de företagen var det flera som dömdes.

– Det i sin tur ledde till att en av de dömda då valde att anmäla ytterligare 5 000 företag, bland annat mitt, säger Christel Henningsson (KD).

Sölvesborg

Hon sitter i kommunfullmäktige i Sölvesborg och är partiets gruppledare i kommunen, men driver också en färgbutik i Olofström.

– Jag var några dagar försenad med att lämna in årsredovisningen. Jag har redan betalat förseningsavgiften för det, och har inte skadat någon. Jag tycker det är löjligt, och det tyckte polisen också som menar att de har annat att jobba med.

Totalt åläggs Christel Henningsson att betala 2 800 kronor för förseningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborg

Mer i ämnet