Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det skulle vara mig helt främmande att kommentera vad ungdomsförbundet skriver, säger kommunalrådet Börje Dovstad (L) i klippet. Foto: Henrik Friberg/SVT

Liberala kommunalrådet Börje Dovstad i Karlskrona om drogtestkritiken: ”Ett språkbruk som inte jag själv skulle använda”

Uppdaterad
Publicerad

Det liberala kommunalrådet Börje Dovstad vill inte kommentera Liberala ungdomsförbundets ordförande Alfons Carlssons kritik av kommunens drogtester av gymnasieelever.

– Det skulle vara mig helt främmande att kommentera vad LUF skriver på sociala medier, säger han.

I ett inlägg på sociala medier reagerade Alfons Carlsson, ordförande i Liberala ungdomsförbundet Blekinge, stark då han ansåg att det inte informerades om att de frivilliga drogtesterna i skolan var just – frivilliga.

I sitt inlägg kallade han socialpedagogerna för ”svin” och att de höll ett ”fascisttal” inför klassen.

Drogtester på Karlskronas skolor

Kritik mot drogtester

När det liberala kommunalrådet får inlägget uppläst för sig med kritiken vill han först inte kommentera innehållet.

– Jag kan bara konstatera att det du läser upp nu är ett språkbruk som inte jag själv skulle använda, säger Börje Dovstad.

Så här tycker kommunalrådet om drogtester – se klippet ovan.

Här bemöter socialpedagogerna kritiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Drogtester på Karlskronas skolor

Mer i ämnet