Filip Issal (L), vice ordförande i arbetsmarknadsnämnden. Foto: SVT

Liberalerna: Byt ut Panncentralen – ersätt med Fryshuset

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna i Karlskrona vill behålla aktivitetshuset i Kungsmarken. Men partiet tycker inte att det ska drivas på samma sätt som Panncentralen gjort hittills.

– Det behövs nya människor och en annan kultur, säger politikern Filip Issal.

Diskussionerna mellan Fryshuset och Karlskrona kommun har pågått under en tid och nu vill Liberalerna att det blir verklighet av planerna.

– Det här får inte försvinna, det är en viktig verksamhet för hela Karlskrona och inte bara Mellanstaden, säger Filip Issal (L), vice ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Granskningen av Panncentralen

Att fortsätta driva Panncentralen som en del i Folkets Husföreningen i området är dock inget alternativ för framtiden, enligt partiet.

– Detta måste brytas upp från grunden, en annan verksamhetsdrift och någon som sköter detta på ett annat sätt, säger Filip Issal. 

I stället är det just den beprövade Fryshusmodellen som Liberalerna vill se:

– Fryshuset har varit verksamt väldigt länge, framför allt i Stockholm. De vet hur saker och ting ska fungera och de har en struktur och organisation där de minimerar risken för lycksökare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskningen av Panncentralen

Mer i ämnet