Danska grävhundar ska hjälpa polisens Kalla fall-grupp i sökandet efter den försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand. Bilden är en genrebild av en polishund. Foto: TT

Militär och grävhundar ska söka efter försvunne turnéledaren

Publicerad

Nu ska en speciellt utbildad militär sökpluton sättas in i sökandet efter turnéledaren Lelle Hildebrand som försvann år 1999. Polisens Kalla fall-grupp kommer även ta hjälp av grävhundar från Danmark, skriver BLT.

Det var i januari 1999 som Hammerfalls turnéledare Lelle Hildebrand försvann, efter en konsert i Sölvesborg. Hans försvinnande utreds av polisens Kalla fall-grupp som nu tar hjälp av militären i sökandet efter turnéledaren.

Det handlar om en sökpluton som är specialiserad på den här typen av uppdrag, skriver BLT.

Danska grävhundar kommer även att användas i sökandet. De är inte bara utbildade i att reagera på skelettdelar eller kroppsvätskor utan också kläder eller andra saker som kan finnas i marken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet