Foto: TT/SVT

Yaras mördare nekas permission från fängelset

Publicerad

När Yaras mördare på nytt ansökte om permission blev det stopp. Kriminalvården konstaterar att hon missköter sig, riskerar att begå nya brott eller rymma.

Den 38-åriga kvinnan sitter sedan 2015 på livstids fängelse för mordet på åttaåriga Yara i Karlskrona. Förra året beviljades kvinnan sin första riktiga permission, en så kallad lufthålspermission, när hon under tre timmar besökte Snogeholmssjön i Sjöbo.

Nu har hon ansökt om permission igen. Men den här gången blev det nobben.

Har misskött sig 86 gånger

Kriminalvården har haft upprepade problem med kvinnan, som misshandlat fängelsepersonal, kastat en stol på en fångvaktare och kallat anställda för ”psykopater”. Hon har gjort sig ovän med övriga intagna och har flera gånger placerats i isoleringscell.

Hon har sammanlagt misskött sig 86 gånger och har vid 24 tillfällen fått varningar. Förutom misskötsamheten menar Kriminalvården också att det finns risk att kvinnan kommer att begå nya brott under en permission eller rymma.

”Anstalten Hinseberg beslutar därför att avslå ansökan”, står i beslutet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Yara

Mer i ämnet