Netports förra vd Samuel Henningsson krävs nu på skadestånd. Foto: SVT

Netports före detta vd Samuel Henningsson krävs på miljonskadestånd

Uppdaterad
Publicerad

Netports förra vd och revisor polisanmäldes för ekonomisk brottslighet. Nu kräver Karlshamns kommun också stora skadestånd av de båda personerna.

Det var förra sommaren som Netports tidigare vd Samuel Henningsson polisanmäldes för bokföringsbrott och trolöshet mot huvudman. En revisor polisanmäldes också för medhjälp till bokföringsbrott samt osant intygande.

Bakgrunden var att det i samband med Netports årsredovisning framkom att det fanns fordringar utan täckning på cirka 15 miljoner kronor. Henningsson fick då lämna uppdraget som vd med omedelbar verkan och även uppdraget som vd för Kreativum.

Östra Piren i Karlshamn

Nu rapporterar Sydöstran att Karlshamns kommun beslutat att försöka få skadestånd från de två som polisanmälts.

– Man har möjlighet att få skadestånd vid en fällande dom. Skadeståndskravet sätts utefter hur stor skada det har åsamkat kommunen och Netport. Det handlar om det man puttat in för att rädda bolaget, säger Magnus Sandgren (M), som är ordförande för Netport, till Sydöstran, men vill inte precisera hur stort skadestånd det handlar om.

SVT Nyheter Blekinge söker Samuel Henningsson för en kommentar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Netports vd Samuel Henningsson valde själv att säga upp sig efter att det kom fram att förtroendet för honom var förbrukat. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östra Piren i Karlshamn

Mer i ämnet