Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Magnus Larsson (C) är kommunalråd i Karlskrona och har besökt boende på Klakebäcksvägen i Jämjö kring vattentvisten. Foto: Konrad Olsson/SVT

Politiker i kontakt med drabbade om vattentvisten

Uppdaterad
Publicerad

Boende kring en gata i Jämjö har varit kritiska mot Karlskrona kommun då de tvångsansluts till det kommunala vattennätet. Nu har flera politiker varit i kontakt med drabbade i området.

I somras rapporterade SVT Nyheter Blekinge om hur flera personer på Klakebäcksvägen i Jämjö hamnat i en tvist med Karlskrona kommun sedan deras hus ska tvångsanslutas till det kommunala vattennätet. De hade tidigare fått höra att kommunalt vatten och avlopp inte skulle införas på deras väg – men nya besked kom väntade.

– Det känns fördjävligt att behöva lämna allt, sa Nina Andersson då kring att behöva betala avgiften och eventuellt behöva flytta från huset.

Diskuterade fiberdragning

Nyligen har flera politikerna varit och besökt de drabbade personerna i Jämjö för att höra deras historier. En av dessa är kommunalrådet Magnus Larsson (C).

– Dels så diskuterade vi fiberdragning som de velat ha för flera år sedan och de jag träffade vill ha en paus i VA-planarbetet, säger han.

Hör honom berätta mer om mötet i klippet

JO-anmälan gjord

Vattentvisten har lett till att en person boendes på Klakebäcksvägen har JO-anmält Karlskrona kommun eftersom man anser att processen inte har gått rätt till.

– Den får ju hanteras i vederbörlig ordning naturligtvis och sedan får vi invänta resultatet. Nu är det viktigt att vi håller en dialog i de här frågorna, säger Magnus Larsson (C).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer