”För mig finns det bara en lösning, det är att bolaget polisanmäler ärendet”, säger Björn Rosengren. Foto: TT/SVT

Svarta pengar för kontrakt i före detta ministerns fastighet

Uppdaterad
Publicerad

Efter avslöjandet om svarta pengar för hyreskontrakt vill S-profilen Björn Rosengren att polisen kopplas in. Den före detta ministern är ordförande i fastighetsbolaget som äger hyreshuset på Folkparksvägen 12 i Ronneby. Nu överväger han att avbryta samarbetet med Folkets Bostäder.

Björn Rosengren skräder inte orden efter att ha tagit del av SVT:s granskning av Folkets Bostäder och uppgiften att deras medarbetare krävt svarta pengar från hyresgästerna.

– Vi kommer aldrig att acceptera att det sker. Nu får de rensa upp själva, annars måste vi säga upp det kontrakt som vi har med Folkets Bostäder. Jag blir ytterst bedrövad och förbannad, säger Björn Rosengren.

HYRESKONTRAKTEN I RONNEBY

Del av integrationsprojekt

Folkets Bostäder hyr fastigheten för att förvalta den som en del i ett integrationsprojekt, i vilket bolaget bland annat vill hjälpa nyanlända att få en bostad.

Efter SVT:s avslöjande om att medarbetare i bolaget misstänks ha tvingat hyresgäster att betala svarta pengar, meddelar Folkets Bostäder att en intern utredning nu görs.

Björn Rosengren tycker inte att det räcker.

– För mig finns det bara en lösning, det är att bolaget polisanmäler ärendet, så att polisen kan utreda det i stället, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

HYRESKONTRAKTEN I RONNEBY

Mer i ämnet