Emma Stjernlöf (M) berättar om konflikten inom Moderaterna i videoklippet Foto: SVT

Stjernlöf (M) vill till riksdagen – stoppas av partiet

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare regionrådet Emma Stjernlöf (M), som i augusti lämnade alla sina uppdrag i regionen efter interna konflikter i partiet, har i stället haft siktet inställt på riksdagsvalet.

Men nu stoppas kandidaturen av partiet, rapporterar P4 Blekinge.

I början av sommaren meddelade Emma Stjernlöf att hon avgår efter en tids interna konflikter i partigruppen. Formellt skulle hon lämna sina uppdrag som regionråd och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i slutet av september.

Men redan i augusti lämnade hon med omedelbar verkan på eget initiativ, och uppgav att hennes familj farit oerhört illa efter den turbulens som varit.

Maktstriden i region Blekinge

Riksdagskarriär

Den politiska karriären hade Stjernlöf dock planer på att fortsätta, och hon meddelade att hon i stället skulle satsa på en plats i riksdagen.

Men nu stoppas hon av partiet som inte har accepterat hennes kandidatur, uppger Stjernlöf i ett sms till P4 Blekinge.

SVT Nyheter har tidigare avslöjat hur långtgående samarbetsproblem mellan Stjernlöf och regionrådet Lennarth Förberg kommit att hota samarbetet inom Alliansstyret. När Stjernlöf meddelade sin avgång uppgav hon att hon inte fått förtroende från det egna partiet i Region Blekinge, och därför inte kunde genomföra sina uppdrag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktstriden i region Blekinge

Mer i ämnet