Foto: TT/Arkiv

Stödkassen Blekinge lägger ner verksamheten på obestämd tid

Uppdaterad
Publicerad
Stödkassen Blekinge väljer nu att lägga ner verksamheten på obestämd tid. Beslutet meddelas på deras Facebook-sida, och kommer efter den granskning SVT Nyheter Blekinge har gjort.

Det var i förra veckan som SVT Nyheter Blekinge publicerade sin granskning som bland annat visade att de två ansvariga samlade in donationer på sina privata konton trots att de hade privata ekonomiska problem, samt att de inte ville visa någon redovisning för hur mycket pengar som kommit in till föreningen, samt vad pengarna använts till.

Nu väljer de ansvariga att lägga ner verksamheten på obestämd tid.

”Det handlar om att vi helt enkelt inte har någon ork just nu..eftersom man hela tiden matas med riktiga elakheter från 'folk'..som utan några som helst fakta kan bete sig, hur som helst! Men det kommer förhoppningsvis en dag då vi kan gå vidare.. och kanske orkar köra på igen!” skriver de bland annat i inlägget.

En av de ansvariga skriver i ett meddelande till SVT Nyheter Blekinge att påhoppen och förtalen som de och deras familjer får utstå inte är humana, och att de menar att det som publicerats är felaktigt.

Här kan ni höra SVT Nyheter Blekinges ansvarige utgivare berätta om varför vi har valt att granska Stödkassen Blekinge, samt ett bemötande av den kritik som har lyfts mot rapporteringen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar stödkassen Blekinge

Mer i ämnet