Foto: SVT

Trots kritiken – kommunens flyttplaner förtsätter

Uppdaterad
Publicerad

Trots kritik från flera håll mot behandlingshem för missbrukande män och kvinnor i samma byggnad står Karlskrona kommun fast vid sina planer.

Den hårt ekonomiskt prövade socialförvaltningen ser nu över sina kostnader för boenden. Planen är att flytta behandlingshemmet för missbrukande män till kommunens egna lokaler – och samtidigt öppna ett behandlingshem för kvinnor i samma byggnad. Men planerna att ha män och kvinnor så nära varandra har fått hård kritik.

Margaretha Jansson är avdelningschef på socialförvaltningen och hon menar att flytten kan vara det enda sättet att få till stånd ett behandlingshem för kvinnor i Karlskrona.

– Fördelarna är att vi kan samordna verksamhet och det kanske är det den möjligheten vi har att kunna realisera en mindre avdelning för kvinnor.

Även från det politiska styrets sida – som ska besluta om behandlingshemmets existens – är man övertygad om att problemen kritikerna lyfter fram ska kunna undvikas.

– Det är förvaltningens bedömning att det kommer att fungera och jag känner mig trygg i att de har gjort en riktig bedömning, säger socialnämndens ordförande Peter Johansson (S).

Hör socialförvaltningen och socialnämnden svara på kritiken i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.