Den före detta KD-politikern misstänks ha tillskansat sig drygt en miljon kronor från Sillhövda AIK och Kristdemokraterna i Karlskrona. Foto: SVT

Utredning kring misstänkt KD-förskingrare går vidare

Publicerad

I september inleddes utredningen av de misstänkta bedrägerierna mot Kristdemokraterna Karlskrona och Sillhövda AIK, ett och ett halvt år efter att de anmäldes. Flera åtgärder har vidtagits, och nu väntar förhör med den misstänkte mannen.

Den nu misstänkte mannen var aktiv i styrelsen i såväl Kristdemokraterna Karlskrona och idrottsföreningen Sillhövda AIK. I februari 2018 upptäcktes att båda föreningarnas konton var tömda på pengar, och att totalt runt 800 000 kronor försvunnit. Misstankarna riktades mot den då aktive KD-politikern.

Men det skulle dröja ett och ett halvt år innan polisen kunde tilldela en utredare till ärendet. Sedan dess har förhör hållits med de drabbade föreningarna, och olika underlag har lämnats ut som styrker de misstänkta brotten. Och nu går utredningen vidare.

Misstänkt förskingring

– Vi har ett inbokat förhör med den misstänkte. Det kommer att ske i närtid, säger Joel Holmgren, åklagare i ärendet.

Hur utredningen därefter går vidare, och hur omfattande arbetet kan bli, kan han inte svara på i nuläget.

– Det beror helt på vilka uppgifter den misstänkte lämnar. Vi har ena sidan av berättelsen, och nu vill vi höra den andra. Sedan får vi se hur mycket historierna går isär, och det kommer att avgöra hur mycket utredningsåtgärder som kommer att behövas, säger Joel Holmgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt förskingring

Mer i ämnet