14 nya poliser förstärker nu i Dalarna. Även antalet nya polisaspiranter som söker sig till länet ökar. Foto: SVT

14 nya poliser till Dalarna – ”Bidrar till att förstärka lokal närvaro”

Uppdaterad
Publicerad

Polisregion Bergslagen där Dalarna ingår får nu förstärkning i form av 54 nya poliser. 14 av dem hamnar i Dalarna. Samtidigt ökar antalet polisaspiranter som söker sig till länet.

Det är nyexaminerade polisassistenter som under högtidliga former nyligen fått sina axelklaffar och utbildningsbevis, och som nu får börja jobba.

– De blir är ett viktigt tillskott i det brottsbekämpande uppdraget och bidrar till att förstärka den lokala närvaron, säger rikspolischef Anders Thornberg, på polisens hemsida.

Polisen i Dalarna

Fler aspiranter till Dalarna

Titeln polisassistent tilldelas när en polis i utbildning har blivit klar med sin tjänstgöring som polisaspirant. Polisen Isabel Ornby leder ett särskilt projekt med målet att locka fler polisaspiranter till Dalarna.

– I projektet jobbar vi bland annat med att finnas där som stöttning för poliser i utbildning. Vi har märkt att det är något som fungerar.

Ornby säger att antalet aspiranter som söker sig till Dalarna har ökat enligt nya siffror från Polisregion Bergslagen. Förhoppningen är att fler poliser i utbildning ska bli aspiranter i Dalarna och sedan stanna i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisen i Dalarna

Mer i ämnet