Chefen för ambulansen i Dalarna Fredrik Forselius säger att polisen oftast är på plats tidigt vid hotfulla situationer. Foto: SVT

Ambulansen fortsätter invänta polisen vid hot och våld

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen ändring av rutinerna för hur ambulanspersonal agerar vid hotfulla situationer. Ambulansen kommer även i fortsättningen invänta polisen vid våld- och hotsituationer.

Det säger Dalarnas ambulanschef Fredrik Forselius efter ett möte som polisen initierade efter mordet i Karlslund i Falun nyligen.

Polisområdeschefen i länet, Lars Lindahl ville diskutera om ett förbättrat radiostöd från polisens ledningscentral skulle kunna göra det möjligt för ambulansen att kunna agera snabbare i vissa situationer. Men ambulansen ser inga möjligheter till det.

Knivmord i Falun 2017

– Det handlar om arbetsmiljö och säkerhet för vår personal, säger Fredrik Forselius som konstaterar att polisens oftast kommer på plats tidigt vid våld och hot.

– Jag har full förståelse att de håller strikt på reglerna, säger Lars Lindahl som gör bedömningen att polisens bemanningssituation kommer att långsamt förbättras de närmaste åren.

LÄS MER: Ambulans fick vänta på polisen – dröjde en halvtimme

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmord i Falun 2017

Mer i ämnet