Albin Foberg, Ronja Borgetjärn och Elis Clarström berättar vad den covidanpassade lunchrasten fått för följder. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Här ledde covidanpassad lunch till mindre stress: ”Hinner äta så man blir mätt”

Uppdaterad
Publicerad

När Britsarvsskolan ändrade hur och när eleverna åt lunch för att minska risken för smittspridning så fick det positiva sidoeffekter – eleverna fick mer tid i matsalen vilket ledde till minskad stress och mer mat i magen. 

På Britsarvsskolan i Falun har det införts flera åtgärder för att minska risken för smittspridning av coronaviruset. Antalet platser som barnen äter på har blivit fler, tidsspannet när de äter lunch har blivit större, och kön som leder till matsalen innehåller nu bara en klass åt gången.

Åtgärderna har fått flera positiva effekter vid sidan av minskningen av potentiell smitta. Elever SVT pratat med säger bland annat att de har mer tid på sig att äta mat och ta sig till och från lektionssalen.

– Man hann tillbaka förut men då fick man mindre mat, men nu kan man äta mer och hinner ändå bra tillbaka, säger Elis Clarström på Britsarvsskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet