Söndagen den 7 april blir det omval i Falu kommun. Foto: TT/SVT

Då blir det omval i Falun: ”Det blir kort om tid”

Uppdaterad
Publicerad

Omvalet till Faluns kommunfullmäktige kommer att hållas söndagen den 7 april och förtidsröstningen startar 10 dagar tidigare.

I dag, fredag, fick valnämnden i Falun beskedet att Valmyndigheten efter samråd med länsstyrelsen beslutat om att omvalet till Faluns kommunfullmäktige ska hållas söndagen den 7 april.

– Det blir kort om tid, vi får bara åtta veckor på oss, men vi kommer att hinna med, säger Håkan Hammar (M), valnämndens ordförande till kommunens hemsida.

Valnämnden har ett sammanträde inplanerat på måndag som blir startskottet för det som ska hinnas med fram till valdagen.

– Vi har massor av saker som ska göras, men känner att det inte blir några problem med att hinna med. Förtidsröstningen startar tio dagar innan valdagen, säger Håkan Hammar.

Blir det Falu kommun som kommer att få bekosta omvalet på egen hand?

– Det återstår att se. Men vi har i nuläget inte fått några indikationer på att någon ekonomisk kompensation kommer att utgå från Valmyndighetens sida, avslutar Håkan Hammar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Omvalet i Falu kommun

Mer i ämnet