Polisen utreder nu mord efter att en person dödades under ett bråk i Falun. Foto: Foto: Tobias Enmark, SVT Dalarna

En person omhäktas för knivmordet i Falun – en släpps

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen hölls häktningsförhandlingar angående det misstänkta knivmordet utanför Falun i början av december. En 23-årig man omhäktas och en 22-årig man släpps.

Det var i början av december som polis larmades om ett våldsamt tumult i området Karlslund utanför Falun. Vid bråket, där nio personer ska ha varit inblandade, knivskars en person till döds och en person skadades allvarligt. Ytterligare två personer fick lindriga skador.

En man släpps

Vid fredagens häktningsförhandlingar beslutade åklagaren att släppa en av de två häktade, en 22-årig man, på fri fot.

Knivmord i Falun 2017

– Jag tyckte inte att det fanns skäl för att hålla personen fortsatt häktad, men jag går inte in närmare på det, säger kammaråklagare Eva Wintzell.

Misstankarna mot mannen, som i nuläget rubriceras som dråp, kvarstår dock.

– Utredningen fortsätter och det är mycket kvar att göra, vi väntar bland annat på resultat från tekniska undersökningar och det ska hållas fler förhör, säger Eva Wintzell.

En man omhäktas

Den 23-årige man som också suttit häktad fram tills i dag, och som på sannolika skäl misstänks för mord, omhäktas. Enligt omhäktningsbeslutet ska det finnas fortsatt risk för att personen undanröjer bevis och försvårar utredningen om han släpps.

Mannen nekar fortsatt till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmord i Falun 2017

Mer i ämnet