Rådhuset i Falun. Foto: Patrik Boberg

Haggren (M) hänvisar till lagen om anställningsskydd

Publicerad

Vid sidan om kommunalrådet Susanne Norberg så är det Christina Haggren (M) som i egenskap av vice ordförande i kommunstyrelsens förhandlingsutskott skrivit under förändringar i anställningsavtalet för Dan Nygren.

Christina Haggren har alltså beviljat att Nygren kan behålla sin kommundirektörslön hela tiden som det ursprungliga avtalet gäller, tom 2019-05-31. Detta trots att han sagt upp sig och från 2018-01-31 ska arbeta som utredare och projektledare.

– Jag har tolkat att lagen om anställningsskydd ger honom rätt att behålla sin lön, säger Christina Haggren om sitt ställningstagande.

Paragraf åtta i anställningsavtalet där det står att lönen , när man säger upp sig själv, ska anpassas till ny befattnings löneläge, har Haggren ansett bara vara tillämplig vid en förlängning av gällande avtal.

– Frågan kommer att behandlas på nästa kommunstyrelsesammanträde, säger Christina Haggren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT Nyheter Dalarna granskar Falu kommun

Mer i ämnet