Inga sura miner

Uppdaterad
Publicerad

Det nya förslaget till lokalisering av moské och islamiskt center i Borlänge välkomnas av festivalen Peace and Love, trots att de tvingas flytta på sina största scener.

Ledningen för Peace and Love tycker att det är lika enkelt att montera upp scenerna på andra sidan vägen. Och om politikerna slutligen väljer den här platsen för det islamiska centret så kommer det att kunna ge nya möjligheter menar festivalens presschef.

– Peace and Love står ju för mångfald, gemenskap och förståelse. Det är vårt grundfundament, säger Ronny Mattsson presschef på Peace and Love.

Moskébygget i Borlänge

– Det som är bra med förslaget är att det finns andra typer av kulturer som får möjlighet att finnas och bedriva sina verksamheter, i det här fallet Islamiskt Center i Borlänge.

Islamiskt Center klagar över att dagens lokaler är för små och att det är besvärligt att parkera för de 800 församlingsmedlemmarna. De som på något sätt är grannar, alltså bor eller jobbar i nära dagens center säger ändå att det inte varit några stora problem.

– Det hörs inget, det stör inte, jag tycker det funkar bra! säger Caroline Sörhäll som bor i ett av husen intill.

– Idag är det fredagsbön här, konstaterar vår reporter Anders Hansson. Har du märkt det på nåt sätt?

– Ja, säger Bengt Johansson med ett skratt. Mycket folk har det kommit, det har jag sett. Det gör ingenting, säger han! Men jag är ju inte själv med.

– Lite felparkerade bilar har det varit förstås, och kanske lite högt ljud nån gång säger Leena Ruotsalainen. Men annars har det fungerat bra!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moskébygget i Borlänge

Mer i ämnet