Sebastian Larsson (M) är ordförande i samhällsutskottet, hör honom och byalagets John Arrias om leksingarnas möjligheter att tycka till om nybygget på Åkerö. Foto: Torbjörn Påhlman, SVT / Illustration: Arcum

Kort tid att tycka till om sexvåningshus på Åkerö

Publicerad

Tio dagar till, det är vad allmänheten har på sig för att inkomma med synpunkter på de planerade höghusen på Åkerö i Leksand. För kort tid anser Åkerö byalag.

Kommunens planer att bygga åttavåningshus på Åkerö i Leksand vållade en kritikerstorm tidigare i år. Kommunen tog då bort två våningar innan förslaget till detaljplan ställdes ut.

Åkerö byalag som tycker att husen ska vara max tre våningar är kritiska och vill nu att allmänheten borde få sommaren på sig att tycka till om sexvåningshusen. Men det tycker inte kommunledningen, klargör ordföranden i samhällsutskottet Sebastian Larsson (M).

Det innebär att allmänheten har fram till fredagen den 28:e juni på sig att ta del av detaljplanförslaget och om man så önskar, inkomma med skriftliga synpunkter till Leksands kommun. Detta om man vill att det man anser ska finnas med i en eventuell överklagandeprocess.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer