Den tidigare vd:n Liselotte Jonsson. Foto: SVT

Lufab lägger ner skadeståndsanspråk mot förre vd:n

Uppdaterad
Publicerad

Styrelsen för Lugnet i Falun AB, Lufab, har beslutat att man inte kommer fortsätta driva skadeståndsanspråkan mot förre vd:n Liselotte Jonsson. Däremot så kvarstår skadeståndskravet mot en konsult som anlitades i samband med att att hoppbackarna renoverades.

I augusti förra året fick Liselotte Jonsson lämna Lufab efter att KPMG utfört en granskning av vd:s utövning, arbetsmiljö och upphandling. I november presenterades rapporten som visade brister i rutiner vid upphandlingar och vid interna kontroller. Det påpekades också problem med arbetsmiljön.

Den tidigare vd:n blev även polisanmäld för grov trolöshet mot huvudman och förfalskning av urkund, men förundersökningen lades sedermera ner. Något SVT Nyheter Dalarna berättade i maj.

Hoppbackarna i Falun

Nu väljer alltså Lufab att inte fortsätta kräva något skadestånd från Jonsson.

– Styrelsen anser att tidigare VD har varit oaktsam i sitt uppdrag när det gäller upphandling, arbetsmiljön, vid anlitande av en affärskonsult utan styrelsebeslut och vid tvisten med Sweco. Det har framkommit att den förre vd:n har både beställt och attesterat vissa fakturor, så får man inte göra enligt de rutiner vi har i Falu kommun. Men eftersom flera av de här sakerna är preskriberade så kan vi inte gå vidare med det här, säger Veronica Zetterberg (M) ordförande i Lufab, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hoppbackarna i Falun

Mer i ämnet