Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mordmisstänkte mannen har gripits i Slovenien. Starta klippet för att höra SVT:s reporter – och polisens presstalesperson Stefan Dangardt berätta om gripandet. Foto: Niklas Hagman/Patrik Boberg, SVT

Mannen greps vid gränskontroll – kroppen kan ha dumpats på vägen

Uppdaterad
Publicerad

Den man som varit häktad i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för mord på sin fru i Avesta, har gripits i Slovenien.

Mannen i 45-årsåldern som var internationellt efterlyst misstänkt för att ha mördat sin fru och flytt landet med ett barn greps i Slovenien under måndagseftermiddagen.

Mannen greps av den lokala polisen i den vita bil som eftersökts. I bilen fanns parets gemensamma treåriga barn som uppges må bra och har omhändertagits av slovenska myndigheter. 

– Han ska ha gripits vid någon typ av gränskontroll, eventuellt vid gränsen mot Kroatien, men så småningom måste vi ta reda på vilken väg han har tagit dit, säger Polisens presstalesperson Stefan Dangardt till SVT Dalarna och fortsätter:

– Jag har ingen exakt tidpunkt, men det ska ha varit under eftermiddagen, säger Dangardt.

Ingen kropp hittad

Polisen har fortfarande inte hittat den misstänkt mördade kvinnans kropp. Polisarbetet fortsätter under dagen med dörrknackning i området och analys av vad som framkommit hittills vid undersökningarna som polisen genomfört vid parets bostad.

– Vi har personal på plats i Avesta för att knacka dörr i anslutningen till parets bostad som vi också tror är brottsplatsen, berättar Stefan Dangardt.

Kan ha dumpats på vägen

Han säger också att det inte går att utesluta att kroppen dumpats på väg mot Slovenien.

– Eftersom vi inte hittat kroppen i Avesta kan vi inte heller utesluta att den dumpats någonstans på vägen och då pratar vi halva Europa. Vi kan inte utesluta någonting innan den är hittad, säger Dangardt.

Har förhörts i Slovenien

Gripandet i Slovenien ska ha gått odramatiskt till, enligt polisen. Den lokala polisen i Slovenien ska ha hållit någon form av förhör med mannen.

– Vi utfärdade en europeisk arresteringsorder och den gripna mannen förhörs i Slovenien. Vi har sedan begärt att han ska lämnas över till Sverige för fortsatt utredning, säger förundersökningsledare, kammaråklagare Eva Wintzell i ett pressmeddelande.

Det är oklart hur den misstänkte mannen ställer sig till anklagelserna.

– Det kan jag inte säga något om, jag vet inte vad som framkommit hos dem i samtal med mannen, säger Dangardt.

Vill ha tips från allmänheten

Polisen är mycket angelägen om att få tips från allmänheten kring händelsen.

–  Vi är väldigt angelägna om att hitta kvinnan. Även om att man tycker det är banala uppgifter man har, ska man höra av sig till polisen, så får vi avgöra om uppgifterna är av vikt eller inte.

Polisen tar emot tips på telefon 114 14.

Det var på måndagseftermiddagen som polisen bekräftade att man utreder mord efter att en familj försvunnit i Avesta. Mannen häktades i sin frånvaro under måndagen misstänkt för att ha mördat sin fru och sedan försvunnit med deras gemensamma barn.

Mannen greps av lokal polis i Slovenien. Foto: SVT Design

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

MORDET PÅ VELMIRA I AVESTA

Mer i ämnet