Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: ”Jag hoppas att det här kommer ge bra resultat”- hör polisen Lena Nilssons tankar om den nya utbildningen. Foto: Patrik Qvicker/SVT

Ny polisutbildning garanterar jobb i Sälen eller Idre

Uppdaterad
Publicerad

Polisen satsar nu på en ny utbildning som garanterat leder till jobb i Sälen eller Idre. Allt för att lösa åratal av rekryteringsproblem där.

– Kul att ledningen äntligen tar tag i det här, säger Lena Nilsson polis i Idre.

I många år har det varit stora bekymmer med att rekrytera poliser till Sälen och Idre. Trots att det funnits många lediga jobb att söka. Därför startar nästa år en helt ny polisutbildning som blir på distans och på deltid, så man kan fortsätta jobba med något annat under tiden. Alla som fullföljer garanteras jobb i Sälen eller Idre.

”Vågar ta steget”

– Jag känner flera här i Idre som vill bli polis men för bara några år sedan kunde man efter utbildning få sin första aspiranttid i Ludvika eller likande och det är ju omöjligt. Det här kan ju vara det som gör att man vågar ta steget, säger Lena Nilsson.

I klippet: ”Jag hoppas att det här kommer ge bra resultat” – hör mer vad Lena Nilsson tycker om den nya polisutbildningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.