Elin Norén är kritisk och kräver att regionen stoppar samarbetet med Vårdinnovation. Foto: Lisa Linder Lindberg / SVT

Oppositionsrådet: ”Regionen borde stoppat det här för länge sedan”

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska oppositionen i Region Dalarna kräver att regionen stoppar allt samarbete med företaget Vårdinnovation. Det efter SVT Nyheter Skånes avslöjande om misstänkt korruption och att bolaget nu hotas av konkurs.

– Det har funnits väldigt många varningssignaler och man har ändå valt att gå vidare med den här affären. Det tycker jag är väldigt problematiskt, säger Elin Norén (S), oppositionsråd. 

Nu granskas Region Dalarnas affärer och upphandling med företaget Vårdinnovation - och företagets digitala vårdverktyg Vårdexpressen. Det efter brottsmisstankar om jäv och riggade upphandlingar i Skåne – något som SVT Skåne avslöjat.

Vårdexpressen

Varken ansvarig politiker eller regionledningen inom Region Dalarna vill kommentera hur de ser på saken i en intervju men regionledningen skriver i ett sms: 

“Vi följer utvecklingen noga och återkommer med mer information när det är aktuellt.”

SVT Dalarna har sökt företaget Vårdinnovation utan resultat.

Tipsa oss!

Har du ett tips angående Vårdinnovation och Region Dalarna? Hör gärna av dig till reporter Lisa Linder Lindberg.

E-post: lisa.linder.lindberg@svt.se eller telefon: 023-76 50 10.

Du får självklart vara anonym!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdexpressen

Mer i ämnet