Orsa rovdjurspark läggs ned – stora förluster under många år

Uppdaterad
Publicerad

Orsa rovdjurspark kommer successivt att läggas ner med början 2022, meddelar Grönklittsgruppen under tisdagen. Anledningen uppges vara ett mindre besöksantal och ökade kostnader.

Personalen informerades under tisdagsmorgonen om det definitiva beskedet att lägga ner rovdjursparken.

Bolaget hyser respekt för det viktiga djurparksarbete inom utbildning, bevarande och forskning som bedrivs inom ramen för Rovdjursparken, men vi anser att detta arbete är bättre lämpat att utföras i en annan organisation”, skriver Mari Tara, vd för Grönklittsgruppen, i ett pressmeddelande.

Orsa rovdjurspark

Parken kommer att stängas för publik den 31 oktober i år. Fackliga förhandlingar för de tolv anställda inleds under januari månad och på sikt kommer alla anställda att sägas upp, enligt Mari Tara.

Djuren får nya hem

Hur blir det med djuren i parken?

– Vi har många djur i djurparken och anledningen till varför den här processen kommer att ta 1,5-2 år är för att vi ska hitta så bra hem som möjligt till så många djur vi kan, säger Mari Tara, vd för Grönklittsgruppen

Hur blir det med forskningsprojektet här?

– Det kommer vi kunna svara på senare.

SVT Dalarna är på plats i Orsa för att rapportera mer ingående om beskedet under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orsa rovdjurspark

Mer i ämnet