Polisen gick under lördagsförmiddagen förra veckan ut med att de funnit kroppen. Foto: Tobias Enmark/SVT

Polisen bekräftar: Hittad kropp var kvinnan från Avesta

Uppdaterad
Publicerad

Idag bekräftade polisen att den kropp som hittades i ett skogsområde utanför Gävle för en vecka sedan tillhör den kvinna som befaras ha mördats i Avesta tidigare i februari.

Bekräftelsen har gjorts med hjälp av underlag och ett utlåtande från Rättsmedicinalverket, uppger polisen på sin hemsida.

– Hon identifierades med hjälp av tandkort, utvecklar polisens presstalesperson Mats Öhman.

Mordet på Velmira i Avesta 2019

Vill inte tala om dödsorsak

Polisen har ännu inte fått alla detaljer från Rättsmedicinalverket, och vissa delar behöver hållas hemliga tills vidare.

– Jag har inte fått någon information än om dödsorsaken, säger presstalespersonen som inte heller kan svara på om utredarna har fått veta det.

– Det vill man nog inte heller gå ut med, det är en sådan detalj som ska hållas i utredningen. Jag tror att dödsorsaken kommer att bli offentlig först när åtalet väcks, spekulerar Öhman.

Bråk i parets lägenhet

Det var efter uppgifter om ett bråk i en lägenhet i centrala Avesta som polisen nåddes av uppgifter om att en kvinna blivit mördad och att en man i 45-årsåldern kunde misstänkas vara skyldig.

En mordutredning inleddes och polisen sökte under stort pådrag efter parets gemensamma treåriga barn. Polisen misstänkte att han hade tagit sig med bil över bron till Danmark och mannen blev därmed internationellt efterlyst.

Kvinnans make mordmisstänkt och häktad

Den döda kvinnans make greps i Slovenien tillsammans med barnet några dagar senare. Mannen har sedan dess överlämnats till Sverige och häktats av Falu tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord. Barnet har tagits om hand av sociala myndigheter i Sverige. Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Velmira i Avesta 2019

Mer i ämnet