Foto: SVT

Polisen larmades om flera bilar som spelade för hög musik

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndagen larmades polisen om flera bilar som uppehöll sig i både Mora och Borlänge och som störde genom att spela hög musik.

Strax efter klockan 01, natten mot söndagen, larmades polisen till Mora-noret där bilar som spelade hög musik uppehöll sig. När polisen kom fram till platsen fanns en bil kvar som avvisades från platsen. I samband med detta blev även en man i 20-årsåldern misstänkt för brott mot knivlagen.

Några timmar senare larmades polis också till Södra Backa i Borlänge där bilar också samlats och spelade hög musik. När polisen kom fram såg man till att de ungdomar som fanns i bilarna lämnade platsen.

Ingen person misstänks för något brott med anledning av den höga musiken som spelades.

Kan bli lättare att bötfälla i framtiden

Just nu är en revision av ordningsbotskatalogen ute på remiss och där föreslår riksåklagaren att störande musik ska klassas som förargelseväckande beteende.

– Vi får se om det i så fall blir lättare och om det kan förenkla vårt arbete, man får bedöma från fall till fall, säger polisens presstalesperson i region Bergslagen, Gabriel Henning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.