Ett 50-tal kriminella finns på polisens lista. I klippet berättar Thomas Hellgren, lokalpolisområdeschef i Borlänge, mer om polisens arbete för att skapa trygghet i västra Borlänge. Foto: SVT

Polisen listar 50-tal kriminella i riktad insats för att trygga västra Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

En lista på ett 50-tal kriminella nyckelpersoner ska hjälpa polisen att skapa trygghet på Tjärna Ängar och i västra Borlänge.

Efter flera uppmärksammade brott på Tjärna Ängar och Västra Borlänge i höst, så har lokalpolisen växlat upp arbetet i området och ringat in en grupp särskilt intressanta personer.

I klippet ovan berättar Thomas Hellgren, lokalpolisområdeschef i Borlänge, bland annat om att en av personerna på listan greps så sent som igår.

”Behovet av samverkan har ökat”

Problem med kriminalitet och droganvändning fanns i området även för 20 år sedan, men då fanns inte de brottsförebyggande samarbeten som finns idag.

– Då var det lite så att polisen gjorde sitt, kommunen sitt och det sociala sitt. Det där har vi sett de sista åren att behovet av en samverkan ökat och det är väl det som är lösningen för att förändra bilden, säger Thomas Hellgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.