Foto: TT/SVT

SJ: Ersättningstrafiken flyter på

Uppdaterad
Publicerad

De tågresenärer som ska till och från Ludvika, eller som ska passera på väg någon annanstans, får byta till buss medan tågtrafiken är avstängd. – Överlag så har ersättningstrafiken rullat på väl, säger Carl-Johan LInde, presskommunikatör på SJ.

För den som ska till eller från Gävle är sträckan Ludvika-Kopparberg ersatt av buss och reser man mellan Västerås och Ludvika får man byta till buss antingen i Smedjebacken eller Fagersta, beroende på när man reser.

– Det är de stora rutterna där många åker, säger Carl-Johan Linde.

Broraset i Ludvika

LÄS MER: Efter broraset: Nu ska arbetsmiljöbrott utredas

Viktigt att hålla sig uppdaterad

Det som är viktigt, framhåller han, är att varje resenär själv kollar upp sin resa antingen på SJ:s webbplats, under fliken trafikinfo, eller i SJ:s app, för att se vad som gäller. Har man inte tillgång till varken webb eller app kan man ringa SJ:s kundservice.

– Jag vill verkligen trycka på att man ska hålla sig uppdaterad för att få den senaste informationen, säger Carl-Johan Linde.

Redan köpta biljetter gäller som vanligt, och de som ska ut och resa bokar sina biljetter precis som vanligt också, tillägger han.

– Man behöver inte köpa särskilda biljetter för bussresan. Man ser den aktuella resvägen när man bokar, alltså var det är byte till buss.

Oklart hur länge avbrottet pågår

Vill man veta om om restiden blir längre än den skulle varit med normal tågtrafik i Ludvika får man också kolla upp det själv. Hur länge avbrottet för tågtrafiken i Ludvika kommer att vara vet inte SJ i dagsläget.

– Vi väntar på Trafikverkets prognos, säger Carl-Johan Linde.

LÄS MER: Trafikverket har börjat röja efter broolyckan

LÄS MER: Åklagaren: Kan bli en långvarig utredning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Broraset i Ludvika

Mer i ämnet