Social dumpning ska stoppas – civilministern på plats i Ludvika

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i år kallade civilministern ett 20-tal av de kommuner som drabbats av social dumpning till möte för att de skulle få berätta om läget. Under onsdagen var hon själv på plats i Blötberget utanför Ludvika, som är en av de orter som drabbats.

– Jag hoppas självklart att vi får idéer och förslag som kan handla om vad man behöver skärpa när det gäller lagstiftning, vad som är var och ens ansvar och också om kommunernas kontakter sinsemellan. Jag hoppas på ett samarbete även med Sveriges Kommuner och Regioner. Det är ett gemensamt ansvar som handlar om människors trygghet i grund och botten, säger hon.

Hyreshusen i Blötberget

Leif Pettersson (S) är kommunalråd i Ludvika kommun och han välkomnar besöket, då social dumpning är ett problem för kommunen.

– Det måste få ett stopp på något vis. Det är inte hanterbart för oss. Jag hoppas regeringen kan visa att man tar tag i det här och att man kan ta till några konkreta åtgärder.

Se klippet där civilministern berättar om sina tankar efter dagen i Blötberget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hyreshusen i Blötberget

Mer i ämnet