Över 400 ansökningar till extrajobb inom vården

Uppdaterad
Publicerad

Över fyrahundra personer anmälde intresse att jobba extra i vården när Region Dalarna sökte extrapersonal. Nu har de börjat sättas i arbete.

Det finns flera orsaker till att Region Dalarna sökt extra personal just nu under coronautbrottet.

– Det är både för att vår ordinarie personal blir sjuka, men också för att det är högre belastning på sjukvården, säger Stina Danielsson som också berättar att vissa grupper behövs det mer av än andra, men att alla extra händer kan vara värdefulla i den här situationen.

Coronaviruset i Dalarna

– Vi försöker att fylla på där kompetensen behövs, men hittar vi inte den efterfrågade kompetensen så fyller vi på på andra avdelningar och möblerar om lite internt, så i slutändan är det antalet personer som räknas, säger Stina Danielsson, chef för kompetensförsörjningen på Region Dalarna.

I klippet berättar chefen för kompetensförsörjningen mer om läget där många nu ansökt om extrajobb inom vården och hur snabbt de kommer i arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet