Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med in i Britta Backlunds cosplay-verkstad i Vikarbyn utanför Rättvik – och se några av hennes verk. Foto: Carl Malmborg/SVT

Speedskistjärnan Britta Backlund sadlar om – ska tävla i cosplay i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Världsmästaren i speedski, Britta Backlund från Vikarbyn, har nu lagt skidorna på hyllan och satsar stort på cosplay. Den 15 juli är det final i European Cosplay Gathering i Paris och den tidigare elitidrottaren satsar på en pallplats.

VM-guld och Sverigebästa blev resultaten för Britta Backlund när hon tävlade i speedski i våras. Mindre än två månader senare meddelade hon att hon lägger speedski-karriären på hyllan.

Satsar på cosplay

Under en längre tid har hon ägnat sin fritid åt cosplay, där hon skapar dräkter baserade på figurer från spel och filmer. Ett intresse som vuxit sig så starkt att hon nu är på väg till Paris för att tävla med sin utstyrsel. Hon ser att chanserna till en pallplacering är goda.

– Jag kommer göra allt för att försöka vinna för det är en sådan person jag är, säger hon.

I klippet: Hör hur Britta känner efter skidkarriären och se när hon visar upp de detaljerade dräkterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.