”Det är i princip resestopp till vissa destinationer” – Hör Jonas Rosén om vilka turistföretag som drabbas hårdast just nu. Foto: Visit Dalarna

Turistnäringen i Dalarna krisar i coronavirusets spår

Uppdaterad
Publicerad

Besöksnäringen i Dalarna drabbas hårt av coronaviruset. Bokningar på hotell och turistanläggningar har minskat drastiskt och enligt branschorganisationen visit Dalarna lider många av företagen nu av likviditetsproblem.

– Det mest angelägna för besöksföretagarna nu är att försöka överleva nästa vecka  och försöka säkerställa att man har ekonomi att klara de utbetalningar man måste göra. Det är många som är i likviditetsbrist, säger Jonas Rosén, vd på Visit Dalarna.

Branschorganisationen Visit Dalarna satt under hela måndagen i krismöte för att se hur man ska hantera situationen för företagen inom turistnäringen i Dalarna.

Coronaviruset i Dalarna

– För oss handlar det mycket om att se hur vi kan stötta företagen i den här tyffa situationen, det kan handla om se hur vi kan samarbeta med banker och andra aktörer för att säkra att vi har en besöksnäring även i morgon och att också se att det finns strategier över tid.

Det statliga stödpaket som presenterats ser branschen positivit på men det är ännu för tidigt att uttala sig om åtgärderna och det ekonomiska stödet är tillräckliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet