Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Otrolig produktion” – Möt Anna och Richard, två av de som deltog vid Northvolts personalträff i Borlänge. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Tusentals Northvoltanställda på personalfest i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Runt 2 500 Northvoltanställda från många olika länder befinner sig just nu i Borlänge för att delta i företagets årliga personalfest. Richard Wang hade kommit från Kalifornien för att delta på sin första Northvoltträff.

– Det är en otrolig produktion, sa han om eventet.

Det var festivalvibbar i Borlänge när Northvolt bjöd på personalfest för sina anställda på fredagen. Anställda på företaget samlas en gång om året och för varje år blir de fler och fler.

– Vi växer med runt 1 000 personer varje år, säger Anna Sobolewska från Polen där Northvolt också bygger en batterifabrik.

Förra året hölls träffen i Moraparken men nu var det marken runt Galaxen i Borlänge som utgjorde träffpunkt. Förutom en gigantisk scen så har också mängder av tält slagits upp för att härbärgera personalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Northvolt i Borlänge

Mer i ämnet