Classic Car Week pågår fram till torsdag den 3 augusti. Foto: Greta Hansson Vikström/SVT

Trots misshandel och våld mot polis – något lugnare CCW än ifjol

Uppdaterad
Publicerad

Två personer misshandlades i Rättvik natten till måndag och i fredags ska en polis ha utsatts för våld vid ett ingripande under Classic Car Week. Samtidigt konstaterar polisen att det är lite lugnare i år jämfört med ifjol.

Polisen fick in larm om två misstänkta fall av misshandel, i centrala Rättvik, natten till måndagen. Män i 20-årsåldern ska ha utsatts. En av de misstänkta ska vara en man i 30-årsåldern, enligt polisen.

Under den senare händelsen ska en ordningsvakt ha bevittnat misshandeln och kontaktat polisen. Skadeläget hos männen är oklart, men ingen ska ha förts till sjukhus.

Classic Car week

Färre ungdomar i år

Trots detta konstaterar Kjell Bond, kommunpolis i Rättvik, att det varit lugnare än väntat hittills i år på CCW, om än en del berusade personer och hög musik.

– Vi upplever att det är färre ungdomar som kommer från andra orter som är här i år. Förra året var det ett större problem, säger han.

Han tror att det bland annat kan bero på att det är sämre väder i år.

– Vädret är en stor bidragande orsak. Folk håller sig inomhus när det kommer nederbörd.

Polis skadades i armen

Under fredagskvällen blev en polis skadad i armen i samband med ett ingripande. En berusad man i 55-årsåldern skulle omhändertas då han inte ansågs kunna ta hand om sig själv och utgjorde fara för andra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet